Delicii din gastronomia spaniola

Tursitii care viziteaza Costa Brava au posibilitatea sa se bucure de mancarea traditionala si delicioasa oferita de bucatarii spanioli.

Preparatele mediteraneene din ingrediente proaspete cum sunt pestele si fructele de mare, asezonate cu uleiul de masline, citricele si vinurile aromate sunt foarte apreciate si cautate.

Una din mancarurile traditionale spaniole este paella, preparata din carne de pui la cuptor, cu fasole verde si fasole boabe sau paella cu fructe de mare si calamari preparata pe plita cu multa lamaie. Un alt fel de mancare cu peste este empanadas (foietaj umplut cu ton, verdeturi si rosii). Din carnea de vita se prepara delicioasa tocana picanta callos a la madrilena.

Somonul este nelipsit din toate restaurantele, ca si icrele.  Aperitivele sunt reprezentate de platouas (felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, somon si doua tipuri de icre).

Si supele spaniole merita savurate, fie ca este vorba de gazpacho (supa de rosii rece), supa de usturoi (sopa de ajo), sau de supa de migdale. Pe langa vinurile rosii, restaurantele spaniole ofera si carafe de sangria cu capsune si portocale proaspete si granizados (bautura racoritoare cu aroame de cafea, lamaie, portocale si gheata sfaramata). Un desert gustos este chocolate con churros (gogosele dulci si crocante scaldate in topping de ciocolata).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *