Barcelona – o experienta pe care trebuie sa o traiti

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid.

Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turiști, de a se plimba de la rămășițele romane spre cetatea medievală, pana spre orașul modern cu bulevardele sale deschise, intersecțiile largi, colțurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al orașului este aproape plat, în timp ce orașul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

Exemplul reprezentativ este Passeig de Gràcia unul dintre cele mai importante bulevarde din Barcelona si zona destinata shoppingului si afacerilor, centru commercial, financiar si loc de promenade, motiv pentru care este considerata cea mai scumpa strada din Barcelona si chiar din intreaga tara.

Oficial, cunoscuta sub denumirea de “Drumul lui Iisus”, Passeig de Garcia era mai mult decat o strada cvasi-rurala, inconjurata de gradini somptuoase, delimitand parca Barcelona de Garcia. Se impunea prin latimea de 42 de metri si prin aspectul aritectural, devenind in scurt timp locul preferat de catre aristocratii dornici de a-si etala trasurile scumpe, trase de caii cu mers elegant.
In anul 1906, arhitectul Pere Falques a creat si proiectat strada asa cum o stim astazi, faimoasa prin cladirile si luminile stradale, care insufletesc locul, devenind strada noilor tendinte, a modei, in toate domeniile ei de aplicabilitate, inclusiv prin cladirile construite in stil Art Nouveau.

Un alt motiv pentru care agentia de turism TravelMatters.ro va recomanda Bracelona ca destinatie de vacanta, il reprezinta plajele pe care le veti gasi aici.

La sud de Barcelona plajele sunt mai ample și oferă apă puțin adâncă, în timp ce plajele din nordul Barcelonei sunt de multe ori mult mai frumoase și sunt mai profunde, cu valuri mai mari.
Sant Pol – unde apa este extrem de clară, plaja este intinsa si înconjurata de frumoase dealuri verzi.
Sa Conca – una dintre cele mai frumoase sase plaje din Spania. Dispune de un golf minunat cu pini, agatati parca de pantele stancoase, la poalele carora se intende plaja cu nisipul fin
Vilanova este o plajă de familie, cu facilități excelente pentru copii, cu o multime de piscine si activitati organizate pentru copii
Casteldefells are o lungime de cinci kilometri, situata la 15 minute de oras, mers cu trenul
Fragata si Ribera – plajele cele mai elegante, sunt zonele înaltei societății. Aici oamenii se plimba pentru a vedea și pentru a fi văzuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *